myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Syr na panvicu s batátmi

Pochutnajte si na odľahčenejšom variante obľúbeného smažiaku s hranolkami. Nasladlé batáty perfektne doplnia smotanová chuť lahodného syra na panvicu.

Syr na panvicu s batátmi

Ingrediencie

  • Väčši batát
  • Syr na panvicu Klasik
  • Štipka morskej soli
  • Štipka hrubej soli
  • Hŕstka olív
  • Stonka listovej petržlenu
  • Tatárska omáčka, alebo obľúbený dip
  • Lyžička olivového oleja
  • Syr na panvicu (2x100 g)

Na šalát

  • Mix šalátových lístkov
  • Polovky balenia baby paradajok,
  • Soľ
  • Korenie
  • Citrónová šťava
  • Olivový olej

Návod na prípravu

Batáty umyjeme, olúpeme a nakrájame na podlhovasté trojuholníky. Predhrejeme si rúru na 180 °, batáty vyskladáme na plech a osolíme štipkou hrubej soli, potrieme olivovým olejom a posypeme najemno nakrájanými olivami. Pečieme v rúre zhruba 20 minút dozlatista. Medzitým si pripravíme šalát. Zmes šalátových lístkov zmiešame vo väčšej mise s olivovým olejom, citrónovou šťavou, najemno nakrájanými paradajkami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Do konca prípravy zostáva už len 5 minút – ideme na Syr na panvicu! Rozohrejeme si panvicu s lyžičkou olivového oleja a dozlatista opečieme Syr na panvicu. Tanier dozdobíme obľúbeným dipom a stonkou listového petržlenu. Dobrú chuť!

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk