myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Vanilkové lievančeky s rozvarom z lesného ovocia

Vanilkové lievančeky s rozvarom z lesného ovocia

Ingrediencie (4 porcie):

  • 200 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 230 g Juhočeského mlieka
  • 2 lyžice vanilkovej nátierky Lipánek
  • 50 g rozpusteného Juhočeského masla
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Ovocný rozvar:

  • 150 g mrazeného lesného ovocia
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 2 lyžice cukru (alebo podľa chuti)

Lipánek vanilková nátierka na natrenie lievancov


 

Návod na prípravu

Najprv si pripravíme cesto na lievančeky. V mise zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom. Pridáme vajce, mlieko, rozpustené maslo a dve lyžice vanilkovej nátierky Lipánek. Všetko dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké cesto. Necháme ho pár minút odpočinúť.
Medzitým si pripravíme ovocný rozvar. Mrazené lesné ovocie dáme do malého hrnca a pridáme cukor. Za stáleho miešania zahrievame, až kým ovocie nepustí šťavu, prípadne môžeme pridať vodu. V troche vody taktiež rozmiešame kukuričný škrob, pridáme ho do hrnca k ovociu a za stáleho miešania varíme, až kým zmes nezhustne. Rozvar necháme vychladnúť.
Na panvici s nepriľnavým povrchom alebo na lievancovníku rozohrejeme trochu prepusteného masla. Naberačkou nalievame cesto na panvicu a tvoríme malé lievance. Pečieme ich na strednom plameni z oboch strán dozlatista.
Hotové lievance podávame natreté vanilkovou nátierkou Lipánek a preliate ovocným rozvarom.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk