myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Teplý šalát so Syrom na panvicu, ružičkovým kelom, šalotkou, baklažánom, zemiakmi a horčicovým dresingom

Teplý šalát so Syrom na panvicu, ružičkovým kelom, šalotkou, baklažánom, zemiakmi a horčicovým dresingom

Ingrediencie (2 porcie)

  • 2 balenia Syra na panvicu
  • 10 ks ružičkového kelu
  • 6 malých zemiakov
  • 1 baklažán
  • 3 šalotky
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka sušeného cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • olivový olej na restovanie
  • soľ
  • čierne korenie
     

Návod na prípravu

Baklažán nakrájame na väčšie kocky, osolíme a necháme cca 40 minút odležať. Zemiaky uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Kel nakrájame na polovice. Šalotku olúpeme a nakrájame na silnejšie prúžky. Zemiaky prekrojíme na polovicu a restujeme na olivovom oleji. Po cca 2–3 minútach pridáme šalotku, kel, baklažán, osolíme a okoreníme. Restujeme, až kým zelenina nebude mať jemne zlatistú farbu. V miske vyšľaháme obe horčice, olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a čierne korenie. Šalát zmiešame s dresingom. Na suchej rozpálenej panvici opečieme Syr na panvicu a môžeme servírovať.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk