myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom

60 minut

náročnosť:

Prehľad receptov

Poznáte to, odmeriavať všetko na gramy, ml, používať niekoľko nástrojov na odmeranie, nie je jednoduchšie použiť hrnček? Za nás určite je, preto sme sa rozhodli uľahčiť aj prípravu veľkonočného baránka s Lipánkom.

Hrnčekový veľkonočný baránok s hrozienkami a tradičným Lipánkom

Ingredience (8 porcí)

  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • hrsť hrozienok
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček cukru
  • 0,5 hrnčeka Juhočeského mlieka
  • 1 tradičný Lipánek
  • 2 vajcia
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • citrónová kôra
  • Juhočeské maslo na vymazanie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy
  • Práškový cukor na posypanie baránka
  • mašľa

Návod na prípravu

Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, vanilkovým a kryštálovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme vajcia, Juhočeské maslo, olej, hrozienka, tradičného Lipánka a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy na baránka a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 40-50 minút. Hotového baránka posypeme práškovým cukrom a zaviažeme okolo krku mašľu.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk