Naša mliečna rodina sa rozrástla o ďalších členov, Juhočeské zákysy v sklenených fľašiach. V každej z nich sa pretrepaním zmiešajú telu prospešné živé baktérie s ovocnou zložkou – čučoriedkou, marhuľou alebo jahodou, a vznikne tak jedinečný chuťový zážitok. Kto má rád mliečne výrobky bez príchutí, pochutí si na Juhočeskej zákyse Nature, ktorý po pretrepaní získa krémovú konzistenciu s prírodnou, mierne kyslastou chuťou.
Zákysy sú ľahko stráviteľné, vďaka obsahu živých baktérií Lactobacillus lactis, Leuconostoc mesenteroides a Streptococcus cremoris pomáhajú udržať rovnováhu črevnej mikroflóry a sú skvelým zdrojom bielkovín, vápnika, fosforu a vitamínov A, D a B. Baktérie takisto štepia mliečny cukor, takže si zákysy môžu vychutnať aj ľudia s intoleranciou voči laktóze. Vďaka týmto vlastnostiam sú zákysy jasnou voľbou pre zdravé raňajky, desiate aj ľahké večere.
Kysnutie sa deje priamo v sklenenom obale, ktorý sa ľahko recykluje. Konzumáciou zákysu tak pomôžete nielen svojmu zdraviu, ale aj prírode.