Gouda
Naša gouda má veľmi jemnú až maslovo-orieškovú chuť. Do Syrárovho výberu bola navyše zvolená gouda, ktorá sa pýši minimálne trojmesačným zrením, vďaka čomu bude jej typická chuť ešte výraznejšia. Gouda sa hodí do teplej aj studenej kuchyne a milovníkom vína ju odporúčame k červeným vínam plnšej chuti typu Shiraz.
Tylžský syr
Tylžský syr radíme medzi polotvrdé syry, ktoré sa vyznačujú príjemne pikantnou chuťou po Brevibacterium linens a drobnými kavernami na reze. Tylžský syr zo Syrárovho výberu sme pre vás nechali zrieť rovnako ako goudu vyše troch mesiacov, takže sa jeho typická chuť ešte prehĺbi. Tylžský syr odporúčame so sviežimi bielymi vínami, ako je napríklad Veltlínske, ale tiež ovocnými červenými vínami. Dobrú správu máme aj pre pivárov, pretože v kombinácii s tekutým „chlebom“ nášho národa sa chuť syra skvelo vyníma.
Tylžský syr údený
Rovnako ako neúdený variant sa údený vyznačuje pikantnou chuťou po Brevibacterium linens a drobnými kavernami na reze. Údený Tylžský syr má navyše chuť doplnenú poctivým údením na bukových štiepkach, takže jeho chuť dostáva ďalší rozmer, a je veľmi vyhľadávaný a obľúbený vo všetkých vekových kategóriách. Tylžský údený odporúčame servírovať k bielym vínam, ako je Rizling vlašský či Rulandské biele.
Moravský bochník
Moravský syr patrí medzi tvrdé syry bez ôk s vysokodohrievanou syreninou. Je typický svojou jemnou smotanovou chuťou. Jeho významnou výhodou je okrem iného, že je krájaný na extra tenké plátky, a tiež pomerne nízky obsah soli, vďaka čomu je obľúbený aj u detí či starších konzumentov.