Teplý šalát so Syrom na panvicu, ružičkovým kelom, šalotkou, baklažánom, zemiakmi a horčicovým dresingom
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 balenia Syra na panvicu
- 10 ks ružičkového kelu
- 6 malých zemiakov
- 1 baklažán
- 3 šalotky
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipka sušeného cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- olivový olej na restovanie
- soľ
- čierne korenie
Návod na prípravu
Baklažán nakrájame na väčšie kocky, osolíme a necháme cca 40 minút odležať. Zemiaky uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Kel nakrájame na polovice. Šalotku olúpeme a nakrájame na silnejšie prúžky. Zemiaky prekrojíme na polovicu a restujeme na olivovom oleji. Po cca 2–3 minútach pridáme šalotku, kel, baklažán, osolíme a okoreníme. Restujeme, až kým zelenina nebude mať jemne zlatistú farbu. V miske vyšľaháme obe horčice, olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a čierne korenie. Šalát zmiešame s dresingom. Na suchej rozpálenej panvici opečieme Syr na panvicu a môžeme servírovať.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...